2011. november 30., szerda

High Rollers

Két út járható ha valaki igazán mászni akar...... és ezen MÁSZÁS-t értek.

Amikor az elején vagy, összekunyerálod a kellékeket. (beülő, cipő, ziazsák, kölcsönkötél- 1 csavaros) "mi kellhet még" -gondolod- . Amikor fejlődsz így vagy úgy, több dologra leszel képes, nehezebb utakat tud sz mászni, több cucc kell  és messzebbre vágysz. (fullos ruházat, félkötelek, cam-sor, ék-sor stb, stb) A következő lépcsőnél (amikor a táskád tartalma már-már vetekszik egy használt középkategóriás autóéval) rájössz, hogy neked még messzebbre kell menned, (szépen mondva még messzebbre, hogy megtaláld amit keresel) és ehhez még több mindenre van szükséged. (még fullosabb ruházat, még könnyebb eszközök, vadiúj bakancs, jégszerszámok, stb, stb) A következő lépcsőnél szeretnél eljutni és elérni azokat a célokat amiért ezt az egészet kezdted....  ehhez pedig :portaledge, űrbázis, MacBookok a szép nagy sárga sátorban, Nikon EOS, stbstb.

És ha az ember eljut ide, akkor azt két módon tette meg:
Vagy eljut egy olyan szinte amikor ezeket biztosítják számára és nyugodtan kettévághatod Ueli Steck-es bicskával a 20 grammos BD sátrad ponyváját mert úgy egyszerűbb bejutni, vagy a "polgári" életben valami olyasmit produkálsz, ami miatt ezeket a legnyugodtabb szívvel engedheted meg magadnak, és a szótáradban a "szög" szó szinonimáin kívül egyéb is van.

Mondhatni görbe tükör, de manapság egyre több olyan mászót látok akik tényleg tehetségesek, nagyon nyomják is neki, (mégis hiányzik valami) de valószínűleg többet fognak veszíteni azzal, hogy minden áron valami olyasmire "hajtanak" ami nálunk MÉG! nem érett még és nem járható út....... ebben pedig a kedves "mentoroknak és öreg haveroknak" van a legnagyobb szerepük akik csak skandálják északi falas tekintettel: "A mászás veszélyes sport" ......... de azt már nem teszik hozzá, hogy veszélyesebb ha kizárólag benne élsz egy "életet"..... majd visszanézel .......


Stay Tuned......