2013. augusztus 25., vasárnap

Aiguille du midi, Eperon des cosmiques

Az idei -pót- nyári túra alkalmával Chamonixba vettük az irányt remélve, hogy a Ferihegyi indulás után délre már Chamonixban kortyolgathatjuk kávénkat. (legalábbis ez volt az én tervem)

Ha nem is korán, de legalább későn megérkeztünk a kempingbe (este 9-kor?), és másnap már robogtunk is fel a midi és az eperon alá, hogy lefussuk a kötelező köröket a hegységben.

Első napi trófeánk a kötelező Midi-Rébuffat (6b/VII-) út volt. Az útból pont az jött vissza ami a neten is fellelhető leírásokból. Hatalmas tömegek (ahol csak az elölmászó tudja teljesíteni az utat), alulszámozott hosszak, repedések és gyönyörű gránit minden mennyiségben. Nem mondom, hogy a gép előtt ülés és a műfalas edzések sokat segítettek a számomra még amúgy is rettentően került repedésmászásba való beleszokástól, de legalább annál szarabbult ment a mozgás mint képzeltem. De legalább az út szép volt!

Másnapi cél az Eperon-on vezető szintén kötelező Rébuffat (6b?/VII-) út majd a Cosmiques gerinc . Ez már egy fokkal rövidebb út, de legalább található benne egy kedves kis áthatjló melyet kedves barátom titáni bátorsággal küzdött le. A Cosmiques gerinc csak hab volt a tortán, főleg amikor a kiszálló létra!!! alatt a gerincen való sétálás helyett egy áthajló vizes kéményben kúsztam fel a -remélt- 60-as félkötél végén, amikor hirtelen Bálint megjelent mögöttem kezében a kötéllel.
Ezen a ponton határoztuk el, hogy a Digital Crack (8a) most kimarad a túrából.......

Eperon kulcshossz

Midi - Rébuffat 


Nincsenek megjegyzések: